Over the Back fence: Prize “Wynne”ing Views

Can you imagine walking out the back door every day to this stunning view across the farmlands to the mountains beyond? This is the view from Stephanie and John Dean’s home in historic Evandale in northern Tasmania. This wonderful garden has been the setting for many fundraising events over the years and so I have been able to enjoy it in every season.

The wonderful view from Stephanie and John Dean’s home in historic Evandale in northern Tasmania

The wonderful view from Stephanie and John Dean’s home in historic Evandale

The fence alone is a work of art and acts as a frame for the view. The wall is testament to the stone walling skills of the convicts and early settlers. But when I looked at the view this time, it occurred to me it is very reminiscent of that captured so brilliantly by Tasmanian artist Philip Wolfhagen in “Journey to the Source V” which was a finalist in this year’s Wynne landscape painting prize.

Philip Wolfhagen's “Journey to the Source V” reminiscent of the Dean's inspiring view

Philip Wolfhagen's “Journey to the Source V” reminiscent of the Dean's inspiring view

Whereas Wolfhagen uses native vegetation in the foreground, the fence in the photo draws the eye in the same way. We are so fortunate in Tasmania to have such a wonderful landscape painting tradition with Glover being most celebrated for his trees and skies. I don’t know where Philip Wolfhagen painted his prize winner but it looks very like the view over the back fence.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s